Skip to main content

Werking

Hoe werkt Matereelregistratie . nl ?

Nadat u zich aangemeld heeft voor Materieelregistratie.nl klik hier om u aan te melden), wordt uw aanvraag door ons in behandeling genomen en ontvangt u digitaal een formulier waarop u alle gegevens van uw bedrijf en de geautoriseerde medewerker (systeembeheerder) vermeld.

U bepaalt als eerste de systeembeheerder, deze persoon kan uw basis en bedrijfsgegevens wijzigen, de overige gebruikers aanmaken en wijzigen. Voor de overige gebruikers dient vooraf te worden vastgesteld wat de bevoegdheden per gebruiker zijn.

Het programma onderscheidt verschillende rechtengroepen:

  • Systeembeheerder
  • Materieelbeheerder, maakt nieuw materieel aan, wijzigt keuringsgegevens, wijzigt huurdergegevens
  • Medewerker verhuur, wijzigt huurders per item
  • Huurder, de medewerkers kunnen desgewenst zelf inloggen om te zien wat er op hun naam staat
  • Keuringsbedrijf, een extern keuringsbedrijf kan per materieelgroep toegang krijgen om gegevens in te zien en eventueel te wijzigen

Invoeren gegevens:

De volgende stap is het inbrengen van alle items, dit kan handmatig gebeuren maar ook digitaal middels een bestaande database of bijvoorbeeld een excelbestand. Wij kunnen uiteraard ook dit voor u tegen een kleine vergoeding uitvoeren.

Ook het inbrengen van het personeel (huurders) kan op de eerder omschreven wijze gebeuren. Vervolgens brengt de systeembeheer ook de eventuele keuringsbedrijven of keurmeesters in en koppelt deze aan de verschillende itemgroepen.

De reparatiebedrijven en/of de leveranciers dienen ook te worden ingegeven. Dit is alles wat ingebracht moet worden, vervolgens kunt u aan de slag!

U kunt zien wat u van het pakket kunt verwachten, een demoversie is beschikbaar.Dit werkt als volgt:
Op elk rechtennivo is een account gemaakt om in te loggen. Het wachtwoord is altijd demo.

bekijk de online gebruiksaanwijzing    bekijk de screenshots

Het verschil tussen online sofware en software op uw pc

Online software (ook wel webbased genaamd) heeft als voordeel dat u niets hoeft te installeren op uw pc, u heeft alleen een internet verbinding en Internet Explorer of Mozilla Firefox nodig. U heeft dus ook altijd de laatste versie van de software. Wanneer wijzigingen worden doorgevoerd maakt u daar automatisch gebruik van.

U vindt alle informatie op internet

Natuurlijk kunt u ons bellen voor een afspraak, dan komen we langs en we leggen het u uit. In de regel echter blijkt dat niet noodzakelijk, u kunt in het demo-deel van de website naar hartelust proberen. Telefonisch of via email kunnen we u stap voor stap uitleg geven en alle stappen doorspreken.